Top 3 könyves úticéljaim

Biztos benned is felmerült már, miközben olvastál egy könyvet, hogy milyen jó lenne ellátogatni az adott helyszínre. Most szeretném bemutatni nektek a Top 3 kedvenc helyszínemet, amiket a könyvek nélkül talán fel se fedeztem volna.
Sajnos még egyik helyre se jutottam el, de remélhetőleg ami késik, nem múlik.



Sudeley Kastély. Kép forrása itt!
Cotswolds

Könyv: M. C. Beaton Agatha Raisin sorozata

„Agatha ​Raisin, az egyedülálló, célratörő reklámügynök eladja cégét, felszámolja londoni életét és leköltözik a mesés nyugalmú, festői Cotswoldsba.” M. C. Beaton: Agatha ​Raisin és a spenótos halálpite fülszövege

Az Agatha Raisin sorozat miatt kezdtem el utánanézni a Cotswolds kínálta látnivalóknak.  Angliában található és számos megye határolja, de főként a Gloucestershire és Oxfordshire között elterülő tájon találhatod meg. Legmagasabb pontja Cleeve Hill (330 m.). A dombos vidék házai jellegzetes sárga kőből épülnek fel. Kedvedre válogathatsz a látnivalók közül, amennyiben szereted a gyönyörű kerteket, kastélyokat, templomokat és a parkokat. 
Képek alapján gyönyörű táj, ráadásul megnéztem a könyvekből készült sorozatot (9 része jelent meg), és tényleg lenyűgöző volt, olyan hangulatos lehet ott élni.

Amik legjobban érdekelnek:

Drottningholm palota. Kép forrása itt!
Svédország

Könyv: bármelyik svéd krimi, de talán először Stieg Larsson Millennium sorozata keltette fel érdeklődésemet

„Svédország a világ legnagyobb szúnyogjainak és legunalmasabb ételeinek országa.” Jussi Adler-Olsen: Palackposta 

Igen, Svédország csak így általánosan. Nagyon sok skandináv krimi színhelye volt Stockholm, de nem mindegyiknek a főváros, pont ezért érdekel általánosan minden. Ahogy nézegettem olvasás közben a térképet, meg képeket, gyönyörűnek tűnik. Tudom, hogy nem a leghízelgőbb idézetet választottam, de ennek ellenére is elvarázsolt látatlanban az ország.
Európa 3. legnagyobb országa, legnagyobb részén mérsékelt éghajlat uralkodik. Norvégia és Finnország határolja, míg délen az Öresund tengerszoroson épült Öresund hídon át Dániával van szárazföldi összeköttetése.

Amik legjobban érdekelnek:
Historiska Museet/Nemzeti Régiségek Múzeuma 

 
Melrose-i apátság. Kép forrása itt!
Skócia

Könyv: M. C. Beaton Hamish Macbeth sorozata

„Az Agatha Raisin-könyvek népszerű írónőjének Hamish Macbeth-sorozata olyannyira sikeres, hogy turisták özönlenek Észak-Skóciába, ahogyan régen Sherlock Holmes „szülővárosába”.” Hamish Macbeth és a nagy lazacfogás fülszövege

Skócia megint nagyon általános, de nem tehetek róla, bármilyen részének örülnék. Mindegy, csak legyen kastély, és gyönyörű táj. Hamish Észak-Skóciában él, Sutherland-ben, azon belül is egy kitalált, Lochdubh nevű faluban. Imádom a falusias hangulatot, hisz gyermekkorom nyarait egy kis faluban töltöttem a nagyszüleimnél. Beaton pedig olyan hangulatosnak ábrázolja a tájat, hogy teljesen elcsábított.
Skócia fővárosa Edinburgh, de legnagyobb városa Glasgow. Anglia, az Atlanti-óceán, és az Északi-tenger határolja.

Amik legjobban érdekelnek:    
Loch Ness-i szörny   
Glencoe-völgy       
Stirling vára 


      Te hova szeretnél egyszer eljutni? 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Saját könyvtár a gépeden, avagy hogyan használjuk a Calibre programot?

Macskakaki, avagy a ronda, de finom süti

Madarat tolláról... 3