Top 3 fiktív úticélom

Az előző héten hoztam nektek egy összeállítást azokról a helyekről, amiket szívesen meglátogatnék. Ezen a héten pedig megmutatom nektek azokat a fiktív, könyvbeli helyszíneimet, ahol szívesen élnék. (Persze mindenki tudja, hogy ezek mind léteznek, csak úgy csinálunk, mintha nem, de most ez nem számít. Ugye?)



Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola

J.K.Rowling Harry Potter sorozat
„A Roxfort…az otthonom.” J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje 

Kép forrása itt!
Gondolom a Roxfort neve nem ismeretlen sokak számára, de ha valamiért még nem hallottál róla, akkor itt egy kis leírás: az iskola az Egyesült Királyság varázslóiskolája, amely arra hivatott, hogy képezze az ifjú boszorkányokat és varázslókat. Középiskola szintű, koedukált bentlakásos iskola, melyben a diákok 11-től 17 éves korig tanulhatnak. Az iskola pontos helyszíne nem meghatározható, annyit tudunk, hogy valahol a skót felvidéken, egy tó mellett található. A tanulókat 4 házba osztják be: Griffendél, Hugrabug, Hollóhát és Mardekár.
Miért szeretnék ellátogatni ide?
Már 11 éves korom óta várom, hogy megjöjjön a bagoly a levelemmel, de eddig hiába kerestem. Valószínűleg már egy kicsit idős is vagyok ahhoz, hogy felvételt nyerjek boszorkányképzésre, úgyhogy megelégednék azzal is, hogy csak körbejárom a kastélyt és megnézem a csodákat.
A filmbeli megvalósításban egy kicsit csalódtam, az első részben még jól nézett ki a kastély, de később olyan komor lett.
Nagyon kíváncsi vagyok a Hugrabug klubhelyiségre, az egyetlenre, amiről nem olvastunk a könyvekben. Ha már a környéken járok, akkor pedig irány Roxmorts és a Mézesfalás!

A Megye (Középfölde)

J.R.R Tolkien művei
"Egyszerű, békés népek vagyunk mi, semmi kedvünk holmi kalandokhoz. Csúnya, bosszantó, kellemetlen dolgok azok! Még az ebédet is le lehet késni miattuk! "J.R.R. Tolkien: A hobbit

Kép forrása itt!
A Megyét hobbitok lakják, akik kiterjedt mezőgazdasági művelést folytatnak. Eriadorban található, Középfölde északnyugati részén, teljes területe körülbelül 1800 négyzetmérföld. Keleten a Borbuggyan folyó határolja.
Lehet, hogy kétszer akkora vagyok magasságra, mint egy átlagos hobbit, de lélekben közéjük tartozom. Akárhányszor meghallom a „megye zenét”, érzem, hogy hívnak magukhoz a hobbitok. Mindjárt indulok is, (fent lóg a gyönyörű térkép a falon, belevésődött az agyamba az odavezető út) hogy felkészüljek a békés vidéki életre, melyet a hobbitok élnek.  És micsoda meglepetés, nekem is kedvenc étkezésem a reggeli, második reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, estebéd és vacsora. Természetesen sok jógával…


Félvér Tábor

Rick Riordan Percy Jackson és az olimposziak
„Egy békés Félvér Tábor nem is lenne Félvér Tábor.” Rick Riordan: Az utolsó olimposzi 

Kép forrása itt!
A Félvér Tábor New York államban, a Long Island Sound tengerszorosnál található.  A táborban folyik a görög félistenek képzése. Vezetője Dionüszosz, a bor, a növényzet, a termékenység, a színjátszás és a mámor istene. Vele együtt védelmezi a félisteneket Kheirón a kentaur, aki a kiképzésre és a játékokra is ügyel.
A félvérek az isten szülőik szerinti kabinban élnek a táboron belül. 
Sajnos a Köd miatt halandók nem találhatnak a táborra, ennek ellenére szívesen ellátogatnék oda. A harci játékok ellenére is otthonosnak tűnik a hely. Van erdő, mászófal, istálló, fegyverraktár és tábortűz is. Ráadásul a kiképzés is rám férne.

Furcsa, hogy ezeken kívül nem is jut más eszembe. Ti hova látogatnátok el szívesen? 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Saját könyvtár a gépeden, avagy hogyan használjuk a Calibre programot?

Macskakaki, avagy a ronda, de finom süti

Madarat tolláról... 3