Top 3 kedvenc sorozatom

Ha lehet, a sorozatokat még jobban szeretem, mint a filmeket.


Nem titok, hogy a krimi a kedvenc műfajom, Agatha Christie könyvein nőttem fel. Ezt az érdeklődést szép lassan átterjesztettem a sorozatok felé is, kezdve a Sherlock Holmes (Jeremy Brett verzió), majd a Poirot sorozatokkal (David Suchet). Innentől már szabad volt az út, belecsöppentem a sorozatok világába, és szép lassan a krimin kívül más is érdekelni kezdett. Ha te is szeretnél valamit nézni, de nem tudod merre kezdj neki, akkor nézd meg a válogatásomat!



Majdnem véletlenszerű a sorrend, egyedül az első hely betonbiztos.

The Killing (U.S.)


Évadok száma: 4 (2011-2014)
Epizódok száma: 44
Színészek: Mireille Enos (Sarah Linden), Joel Kinnaman (Stephen Holder), Brent Sexton (Stan Larsen), Billy Campbell (Darren Richmond)

Történet összefoglaló: Seattle városában egy tinédzser, Rosie Larsen gyilkossága ügyében nyomoz Stephen Holder és Sarah Linden. Az első két hetet öleli fel az első évad, ahol nem csak a nyomozást, de a család gyászát is nyomon követhetjük. A dán Forbrydelsen című sorozat alapján készült, ami nem csak Dániában lett hatalmas siker.

Nagyon szeretem Linden és Holder kémiáját, és kifejezettem örültem, hogy Rosie Larsen családjával is megismerkedünk. A gyász mintha kevesebb hangsúly kapna a többi krimisorozatban.
A színészi munka kiváló, talán ez volt az első sorozat, ahol senkire nem tudtam panaszkodni. A 2 nyomozón kívül Brent Sexton alakítása tetszett legjobban, aki Stant, Rosie apukáját játssza.
Így lett ez az egyik legkedvencebb sorozatom. Mikor pár évvel ezelőtt rátaláltam, rögtön magával szippantott, és nagyon gyorsan befejeztem az első évadot. Emlékszem a szenvedésre is, hogy mikor jön már ki a második. Mégse ajánlanám mindenkinek, mert nem egy gyors lefolyású sorozat, ráadásul a hangulata sem éppen felemelő. A vőlegényemmel az első három évadot megnéztük együtt, de a negyediket már ő nem bírta, azt mondta elég volt az esőből, és a komor hangulatból.

Kedvenc karakter: Holder, és nagyon picivel lemaradva Linden




Person of Interest (A célszemély)


Évadok száma:  5 (2011-2016)
Epizódok száma: 103
Színészek: Michael Emerson (Harold Finch), Jim Caviezel (John Reese), Taraji P. Henson (Jocelyn Carter), Kevin Chapman (Lionel Fusco)

Történet összefoglaló: Harold kifejlesztett egy különleges számítógépet, amelynek a segítségével meg lehet akadályozni a terrorfenyegetéseket és különféle bűncselekményeket.  A kormány az általuk irrelevánsnak vélt ügyeket elvetette, így őket kikerülve Finch Johnnal dolgozik össze, hogy ezeket a fenyegetéseket elhárítsák. A gond csak az, hogy a gép egyelőre nem képes meghatározni, hogy ki lesz az elkövető és ki az áldozat.

"Hunted by the authorities, we work in secret. You'll never find us, but victim or perpetrator, if your number's up... we'll find *you*."

Nem mondom, hogy nem voltak hullámvölgyek a sorozatban, de mégis nagyon a szívemhez nőtt. A heti ügyek mellett átfogó problémák is vannak. A gép és a titkos megfigyelés problémája nem új, de mégis érdekes. Harold és Mr. Reese majdnem olyan jó páros, mint Linden és Holder. 


Kedvenc karakter: Harold Finch.
Harold

Supernatural (Odaát)

Dean és Sam

Évadok száma: 12 (2005- )
Epizódok száma: 264
Színészek: Jared Padalecki (Sam Winchester), Jensen Ackles (Dean Winchester), Misha Collins (Castiel)

Történet összefoglaló: Sam és Dean testvérek. Apjuk nyomában Amerikát járva természetfeletti lényekre vadásznak. Nem egy könnyű szakmát választottak, sok nehézséggel kell szembenézniük, de szerencsére segítőik is akadnak.

Az eddigi 12 évad alatt volt pár nagyon gyenge, de összességében még mindig élvezhető a sorozat. Főleg a testvérek dinamikája miatt szerettem meg a sorozatot, még úgy is, hogy néha egyikőjüket se szeretem. Hatalmas rajongótábornak örvendenek, ezért jó pár különleges epizód is készült kifejezetten a fanoknak.

Kedvenc karakter: a testvérekkel elég vegyes a viszonyom, úgyhogy Castiel a kedvenc.


Nektek mi a kedvenc sorozatotok? Nézitek valamelyiket a választottjaimból?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Saját könyvtár a gépeden, avagy hogyan használjuk a Calibre programot?

Macskakaki, avagy a ronda, de finom süti

Madarat tolláról... 3